سبد خرید 0
عمده امروز شنبه 1 ارديبهشت 1403
جستجوی پیشرفته
جستجو بر اساس قیمت (تومان)
جستجو بر اساس نوع
جستجو بر اساس سازنده
بر اساس رنگ

کلاه ایمنی

>> >> >> >>

یکی از دغدغه های کارفرمایان حفظ و ارتقاء ایمنی و سلامت پرسنل شاغل محترم می باشد کلاه ایمنی تنها وسیله حفاظت قسمت بالایی کاسه سر در مقابل ضربه و دیگر صدمات احتمالی می باشد. و به عبارت دیگر ، از کلاه ایمنی به منظور حفاظت از سر افراد استفاده کننده در مقابل ضربات و همچنین خطرات مکانیکی و الکتریکی استفاده می شود. لازم به ذکر است که کلاه ایمنی باید قادر باشد که در مقابله با ریسک های مرتبط، مراقبت لازم را فراهم آورده بدون این که خود خطر دیگری را به وجود آورد، بنابراین نه ساختار کلاه و نه مواد بکار رفته و نه هیچ یک از یراق آلات و ملحقات آن در هنگام استفاده نباید برای ایمنی و بهداشت و سلامتی کاربر خطرناک باشد. کلاه ایمنی از دو قسمت اصلی پوسته و یراق آلات ساخته شده است که در فاصله قرارگیری یراق آلات با پوسته بایستی بین 30 تا 50 میلیمتر فضای خالی وجود داشته باشد. همچنین کلاه ایمنی بایستی از جنسی ساخته شود که سبک و خنک باشد و تهویه در آن به سادگی و به بهترین شکل صورت پذیرد. کل مجموع وزن کلاه شامل پوسته و یراق آلات بایستی بین 400 تا 500 گرم باشد همچنین وزن برچسب و یا علائم دیگر مورد نیاز و متصل به آن نبایستی از 30 گرم تجاوز نماید. محصول فوق از پلی اتیلن بسیار پیشرفته ساخته شده، بسیار سبک و دی الکتریک می باشد، دارای هد بند قابل تنظیم است. قابلیت چاپ لوگو و تبلیغات اختصاصی بر روی کلاه. این کلاه منطبق با الزامات OSHA طراحی و ساخته شده است. جهت استفاده در کارگاه‌ها و مکان‌های صنعتی و معدنی که خطر سقوط اجسام امکان پذیر است.

یکی از مشکلات و دغدغه‌های مدیریت در صنایع مختلف، حفظ و ارتقاء ایمنی و سلامت پرسنل شاغل می باشد استفاده از لوازم حفاظت فردی مناسب به عنوان یکی از راه‌های کاهش سطح مواجهه شاغلین با عوامل زیان‌آور و جلوگیری ازحوادث در محیط کار مطرح گردیده است. در این راستا شناسایی شرایط محیط کاری، انتخاب صحیح لوازم متناسب با شرایط، آموزش کارگران و نظارت بر حسن استفاده از وظایف مهم کارفرمایان در محیط‌های کاری می‌باشد.

یک کلاه ایمنی استاندارد می تواند خطر آسیب به سر و گردن را تا حد زیادی کاهش دهد. اگر کلاه ایمنی از استانداردهای لازم برخوردار نباشد می تواند خطرناک باشد. عواملی چون وزن، رنگ، کیفیت در ساخت، شکل آیرودینامیکی و ... در یک کلاه بسیار اهمیت دارد برای نمونه وزن, عامل مهمی در کیفیت کلاه است.
مهمترین ویژگی یک کلاه ایمنی استاندارد, استحکام آن باشد. کلاهی که بیش از حد سفت یا نرم باشد کارایی لازم را ندارد. بعضی از کلاه های ایمنی نامناسب به دلیل نداشتن استحکام لازم, موقع وارد شدن ضربه نمی توانند از آسیب دیدن جمجمه, صورت و فک جلوگیری کنند.
کلاه هایی که استاندارد هستند تنفس را برای استفاده کنندگان سخت نمی کند.

لوازم ایمنی

آیا ازضرورت حفاظت و ایمنی  کارکنان و کارکنان و  قوانین کشوری در مورد  محافظت کارگران در برابر مخاطرات کاری آگاه هستید ؟  در ماده 91و 92 و 85 قانون کار ایران تصریح شده محافظت  از کارگران در برابر مخاطرات محیط کارطبق قانون برعهده کارفرمایان است .

همچنین  در ماده 91 قانون کار صراحتا درج شده که  تهیه لوازم ایمنی و حفاظت فردی طبق قانون برعهده کارفرمایان است .
که البته میدانیم این لوازم بمنظور محافظت در برابر مخاطرات مختلف محیط کار از قبیل عوامل شیمیایی – مکانیکی – فیزیکی و… استفاده میشوند.
بد نیست بدانید که طبق قوانین و مقررات سازمان بهداشت و ایمنی شغلی آمریکای شمالی  کارفرمایان باید قبل از تهیه این لوازم کلیه تمهیدات فنی و مهندسی را در جهت حذف یا کاهش مخاطرات انجام دهند. پس از انجام اقدامات فنی در صورتیکه بازهم خطری در محیط باقی بماند یا  در برخی شرایط نادر که امکان انجام هیچگونه کنترل مهندسی بر روی مخاطرات محیط کار وجود ندارد آنگاه لوازم حفاظت فردی  را تهیه نمایند. استفاده از لوازم ایمنی حفاظت فردی  آخرین گام محافظت در برابر مخاطرات محیط کار است .
استفاده از لوازم ایمنی حفاظت فردی در اغلب موارد باعث کاهش کارآئی کارگر شده و بازده کار را کاهش میدهد  در صورتی که سایر راهکارهای کنترلی علاوه بر کاهش یا حتی حذف مخاطرات باعث افزایش بازده کار هم میگردد.

سقوط اشیا از ارتفاع و یا وجود برآمدگی هایی که ممکن است در حین کار با سر افراد برخورد نماید ، در هر قسمتی از کارگاه محتمل می باشد یک ابزار کار کوچک و یا حتی یک پیچ و مهره ی متوسط ، چنانچه از ارتفاع حدود ۱۵ متری بر روی سر یک فرد فاقد کلاه ایمنی سقوط نماید می تواند موجب صدمه ی شدید مغزی گردد . یکی از حالاتی که معمولا فرد در کارگاه دچار صدمه ی سر می شود حالت کار به صورت خمیده و در محلی است که دارای ارتفاع کم می باشد . این فرد هنگام بر خاستن و راست نمودن کمر ، ممکن است موقعیت محل کار را فراموش کرده و به تصور ان که فضای کافی در بالا ی سر خود دارد ، به طور ناگهانی بلند شود که این گونه موارد نیز می تواند منجر به صدمات شدید مغزی و حتی فوت گردد. بنابراین برای حفاظت از سر در برابر انواع خطرات محیط کار باید از کلاه ایمنی استفاده شود.

کلاه ایمنی,کلاه کار ایمنی ,کلاه کار در ارتفاع ,کلاه کار با برق, کلاه ایمنی صنعتی ,کلاه کار ,

۱- پوسته ی خارجی : قسمت اصلی و بالایی کلاه که از ماده ی سخت و صیقلی ساخته شده و حفاظت اصلی را در مقابل ضربه به عهده دارد.
۲- کلاه یا سر پوش : یک جسم محکم و سخت ، به شکل تقریبا نیمه کره که به همراه قسمت های داخلی خود سر را در برابر ضربات مکانیکی، الکتریکی و همچنین بعضی از شرایط نامساعد محیطی محافظت می کند.
۳- لبه جلو : بر آمدگی جلوی کلاه های ایمنی که وظیفه آن تامین حفاظت اضافی برای ناحیه صورت و پیشانی می باشد.
۴- عامل تعلیق ساز : به نوارها ، بند ها و تسمه های داخلی کلاه گفته می شود که فاصله ی حدود ۲ سانتیمتر، بین کاسه سر و پوسته کلاه به وجود آورده و علاوه بر آن، هم نقش ضربه گیر دارند و هم از تماس سر با پوسته کلاه و عرق نمودن سر جلوگیری می نمایند. (در واقع هم نقش ایمنی دارند و هم نقش بهداشتی و ارگونومیکی )
۵- پیشانی بند: قسمتی از ضربه گیر کلاه ایمنی است که بر روی قسمت جلویی سر قرار گرفته و علاوه بر هماهنگی با سایر نوارها و بندهای داخلی، پوسته را جدا از سر نگه می دارد.
۶- چانه بند: بندی قابل تنظیم به منظور مهار کلاه بر روی سر است و به طور محکم به پوسته ی کلاه متصل بوده و در مواقع وزش باد شدید و یا خم شدن بدن، از افتادن آن جلوگیری می نماید.

۷- نوار پشت گردن : یک تسمه ی قابل تنظیم در قسمت پشتی کلاه است که از آن برای تغییر محیط ضربه گیر کلاه و متناسب نمودن آن با اندازه ی سر فرد استفاده کننده، می شود. تسمه یاد شده بایستی طوری بر روی کلاه نصب شود که تنظیم آن بدون برداشتن کلاه از روی سر عملی باشد.

۸-  نوار عرق گیر: یک قسمت از نوارهای داخلی کلاه است که در ناحیه ی پیشانی کلاه ایمنی قرار گرفته و امکان جذب عرق های ایجاد شده را فراهم می آورد. نوارهای عرق گیر بایستی قابل شستشو و قابل تعویض باشند.

هر کلاه ایمنی باید در قسمت داخلی پوسته محافظ، محتوی برچسبی باشد که اطلاعاتی در خصوص نام تولید کننده، طراح و نوع کلاس در آن درج شده باشد.

کلاه ایمنی برای برقکاران

کلاه های ایمنی برای برقکاران بمنظور حفاظت کارگر در برابر اثرات ناشی از سقوط یا اشیاء متحرک و در برابر تماس تصادفی سر با برق و تجهیزات برقدار، همچنین برای حفاظت کارگر از نور آفتاب، سرما، باران، برف و تگرگ مورد استفاده قرار می­گیرند.

– کلاه ایمنی از فایبرگلاس یا مواد پلاستیکی ساخته شده و عایقی تقریبا به میزان ۲۰۰۰۰ ولت دارند.

– کلاه خودهای جدید با تست مقاومت۳۰۰۰۰ ولت بدون نقص ساخته و تولید شده اند.

– ولتاژ واقعی که کلاه تحمل خواهد نمود بستگی به تمیزی روی کلاه، شرایط آب و هوایی، نوع الکترود تماسی و سایر متغیرها دارد.
– پوشیدن کلاه ایمنی بوسیله برقکاران تا حد زیادی از تماس­های الکتریکی می­کاهد.

– آسیب­های فیزیکی بر سر بخصوص بواسطه پوشیدن کلاه ایمنی توسط کارگران حذف می­گردد.

کلاه ایمنی,کلاه کار ایمنی ,کلاه کار در ارتفاع ,کلاه کار با برق, کلاه ایمنی صنعتی ,کلاه کار ,

استاندارد ANSI Z89.1 کلاه های ایمنی را به کلاس های G . E .C  تقسیم نموده است.
کلاس C : این کلاه ها برای محافظت سر در برابر ضربات سبک و به ویژه بر خورد سر با اشیا ثابت طراحی و ساخته شده اند.
کلاس E : حفاظت در برابر ولتاژ های بالا : در این کلاس ، میزان نشت جریان در طول یک دقیقه تماس با ولتاژ ۲۰۰۰۰ ولت متناوب و فرکانس ۶۰ هرتز ، بیش از ۹میلی آمپر نمی باشد.
کلاسG : حفاظت در برابر ولتاژ پایین : در این کلاس ، میزان نشت جریان در طول یک دقیقه تماس کلاه   با ولتاژ ۲۲۰۰ ولت متناوب و فرکانس ۶۰ هرتز ، بیش از ۳میلی آمپر نیست.

ویژگیها و خصوصیات کلاه ایمنی در استاندارد ANSI Z89.1، الزامات ایمنی برای کلاه­های ایمنی صنعتی برای کارگران برقکار، کلاسE ، یافت می­ شود.

کلاه ایمنی,کلاه کار ایمنی ,کلاه کار در ارتفاع ,کلاه کار با برق, کلاه ایمنی صنعتی ,کلاه کار ,

کلاه ایمنی,کلاه کار ایمنی ,کلاه کار در ارتفاع ,کلاه کار با برق, کلاه ایمنی صنعتی ,کلاه کار ,

رنگ کلاه ایمنی

دسته A  : کلاه هایی هستند که برای مراقبت از سر در مقابل ضربات مکانیکی و یا اجسام در حال سقوط طراحی و ساخته شده اند.

دسته B : کلاه هایی هستند که علاوه بر حفاظت های مربوط به دسته A از سر در مقابل تماس با هادی های حامل جریان الکتریسیته و شوک الکتریکی ناشی از ولتاژهای فشار ضعیف و فشار قوی حفاظت می کند.

کلاه ایمنی در تقسیم بندی نوع A بایستی در رنگ های سفید، طلایی، یشمی و آبی و در تقسیم بندی نوع B در رنگ زرد و یا نارنجی تهیه شده باشد. رنگ های یاد شده باید در جنس مواد بکار رفته در پوسته باشد و نباید کلاه بعد از ساخته شدن، رنگ شده باشد.

کلاه ایمنی,کلاه کار ایمنی ,کلاه کار در ارتفاع ,کلاه کار با برق, کلاه ایمنی صنعتی ,کلاه کار ,

نکته درباره کلاه ایمنی

۱- هر وسیله حفاظت فردی باید مطابق با استانداردها و شرایط خاصی ساخته شود تا در هنگام استفاده، فرد را از خطرات حفظ کند. کلاه ایمنی استاندراد نیز باید در برابر برخورد با اشیا مقاوم باشد، توانایی جذب ضربات را داشته باشد و آنها را به سر فرد انتقال ندهد.

۲- کلاه ایمنی باید ضدآب و کندسوز باشد.

۳- برای آنکه کلاه کاملا روی سر قرار بگیرد و در جای خود محکم باشد لازم است بند ها و تسمه هایی داشته باشد که فاصله این بندها از جدار داخلی کلاه بین ۱تا ۱.۴ اینچ معادل ۲.۵۴ تا ۳.۱۸ سانتی متر باشد.

۴- کلاه ایمنی باید دارای برگه مشخصاتی باشد که در آن نام کارخانه سازنده و گروهی که کلاه در آن قرار می گیرد و نیز استاندارد تاییدکننده آن آمده باشد. در آمریکا سال ۱۹۹۴به بعد تمام کلاه های ایمنی باید دارای استاندارد ANSI  باشند.

۵- معمولاً وزن کلاه ایمنی به طور کامل از ۴۰۰ گرم تجاوز نمی کند. کلاه باید از مواد غیرقابل احتراق ساخته شده و در مقابل جریان برق عایق باشد.

۶- به منظور حفاظت سر، صورت، پشت و گردن دور تا دور کلاه ایمنی باید لبه دار باشد.

۷- برای کار در فضای نسبتا کوچک و تنگ کلاه باید کوتاه بوده و در صورت لزوم فاقد لبه باشد.

۸-کلاه هایی که در فضای خیلی مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند باید از نظر رطوبت غیر قابل نفوذ باشند.

۹- نوارها و چرم داخل کلاه باید به سهولت قابل تعویض باشند.

۱۰- برای استفاده از کلاه ایمنی که متعلق به شخص دیگری بوده باید قبلاً داخل آن ضدعفونی شده و در صورت لزوم چرم و نوارهای داخل آن تعویض شود.

۱۱- کارکنانی که دارای موهای بلند هستند، به خصوص کارکنانی که با ماشین کار می کنند و یا در جوار آن مشغول کار هستند باید به وسیله سربند و یا وسیله حفاظتی دیگری موهای سر خود را کاملاً بپوشانند.

۱۲- سربند کارکنانی که در مقابل آتش و یا جرقه و یا مواد مذاب و یا امثال آن کار می کنند باید از جنسی تهیه شده باشد که به آسانی آتش نگیرد و در مقابل شستن و ضدعفونی کردن به وسیله ترکیبات صنعتی مقاومت کافی داشته باشند.

کلاه ایمنی در محیط کار

کلاه ایمنی از دو قسمت پوسته خارجی و عامل تعلیق ساز تشکیل شده است.
عامل تعلیق ساز از چهار یا شش پایه جهت اتصال به پوسته خارجی کلاه و یک قطعه ستاره ای شکل که نقش کاهنده ضربه را بر عهده دارد و یک بند جهت ثابت ماندن کلاه بر روی سر استفاده می شود تشکیل شده است.

مشخصات مهم در کلاه ایمنی :

  • وزن کلاه ایمنی نباید بیشتر از ۴۰۰ گرم باشد.
  • حداقل باید ۳ سانتی متر فاصله سطح بالایی عامل تعلیق ساز تا پوسته خارجی کلاه باشد.
  • کلاه ایمنی باید از مواد غیر قابل احتراق ساخته شده باشد
  • کلاه ایمنی باید در گروه های A و B عایق الکتریسیته باشد
  • کلاه ایمنی باید توانایی تحمل اتصال برقی معادل ۲۰٫۰۰۰ ولت را زمین را داشته باشد.
  • در مقابل ضربه مقاوم باشد و از نظر رطوبت غیر قابل نفوذ باشد.
  • استانداردهای کلاه ایمنی ISO 3873,ANSI-Z89,EN 397 می باشد.

جنس کلاه با توجه به ریسک های موجود در محیط کار باید انتخاب شود:

Polly Ethylen :

متداول ترین ترکیبی است که در کلاه ایمنی استفاده می شود.

مقاومت مکانیکی نسبتاً خوب و قیمت ارزانی دارد.

(Acronitril Butadine Styrene (A.B.S :

یک ترکیب سخت پلیمری است که فرآیندهای شیمیایی ساخته می شود.

از نظر ظاهری شبیه پلی اتیلن است؛ اما با مقاومت مکانیکی بهتر، انعطاف کمتر، گرانتر و کارایی موثرتر از پلی اتیلن ها.

ترکیبات پشم شیشه (Fiber Glass) :

این ترکیبات مقاومت حرارتی خوبی دارند به همین دلیل در جاهایی که خطر آتش سوزی و ذوب وجود دارد استفاده می شود.

آلومینیوم:

این ماده مقاومت خوبی نسبت به پاشش مواد مذاب دارد و دارای خاصیت ضربه گیری است.

خطرات عمده ای که ناحیه سر را در محیط های شغلی تهدید می نماید:

  • خطر مکانیکی ناشی از ضربه در اثر سقوط اشیا یا برخورد سر با اشیاء سخت.
  • خطر پاشش گدازه در فرآیند های ریخته گری.
  • خطر پاشش مواد شیمیایی مایع مانند اسید ها و قلیاها.
  • خطر تماس با خطوط انتقال برق و تجهیزات الکتریکی.
  • خطر تاثیر پرتوهای گرمایی روی سر.

آزمون های استاندارد بر روی کلاه ایمنی :

  • آزمون جذب ضربه: در این آزمون یک جسم کروی ۵ کیلویی از ارتفاع یک متری بر روی کلاه که روی یک سر مصنوعی قرار گرفته رها می شود. بیشترین نیروی وارده به سر نباید از ۵۰۰ dyne تجاوز کند. این آزمون در دمای ۱۰- و ۵+ درجه سانتیگراد و در هوای مرطوب تکرار می شود.
  • آزمون مقاومت در برابر نفوذ: در این آزمون با یک میله ۳ کیلوگرمی که قطر آن ۱۰۰ میلی متر است با زاویه ۶۰ درجه ضربه ای به کلاه وارد می شود که نوک میله نباید کلاه را سوراخ کند.
  • آزمون مقاومت در برابر اشتعال: در این آزمون کلاه برای مدت ۱۰ ثانیه در معرض شعله Busen که سوخت آن پروپان است و قطر شعله در حدود ۱۰ میلی متر است قرار می گیرد. بعد از کنار کشیدن کلاه از شعله، سوختن سطح خارجی نباید بیشتر از ۵ ثانیه ادامه یابد.
  • آزمون مقاومت (عایق بودن) الکتریسیته: در این آزمون ابتدا کلاه را از محلول Nacl پر کرده سپس در یک وان پر از محلول مذکور قرار می دهند. میزان نشت الکتریکی، در ولتاژ ۱۲۰۰ ولت و ۵۰ هرتز اندازه گیری می شود؛ در این شرایط جریان نشتی نباید بیش از ۱٫۲ میلی آمپر باشد.
  • آزمون مقاومت در برابر گدازه های فلزی: این آزمون در صنایع آهن و فولاد صورت می گیرد. بدین منظور ۳۰۰ گرم فلز مذاب با درجه حرارت ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد بر روی پوسته کلاه ریخته می شود.

کلاه ایمنی کار در ارتفاع ,کلاه ایمنی کار ,کلاه ایمنی کار در ارتفاع petzlکلاه ایمنی کار قیمت ,انواع کلاه ایمنی کار,قیمت کلاه ایمنی کار در ارتفاع ,فروش کلاه ایمنی کار ,مشخصات کلاه ایمنی کار در ارتفاع ,تولید کلاه ایمنی کار ,کلاه ایمنی برای کار در ارتفاع ,خرید کلاه ایمنی کار ,کلاه ایمنی مخصوص کار در ارتفاع ,کلاه ایمنی مورد تایید اداره کار ,لباس کار و کلاه ایمنی ,کلاه ایمنی کار ,کلاه ایمنی استاندارد ,کلاه ایمنی ایرانی,کلاه ایمنی اخوان,آشنایی با کلاه ایمنی,کلاه ایمنی پرشین ,

مشاهده اطلاعات بیشتر ...
جستجو در نتایج : فقط نمایش کالاهای موجود :
مرتب سازی بر اساس : تعداد نمایش :
10 / 10
از 1 کاربر
محصولات مشاهده شده
نمایش همه
علاقه مندی ها ()